Contact informatie

Europalaan-Oost 31 6075 EB Herkenbosch

+31 (0)475 202 010 info@hdjs.nl

Home > Vacatures > Begeleider

Functie

Begeleider

Uren in overleg

De uitdaging

 Ben jij dé begeleider die samen met onze cliënten (en hun netwerk) wilt bouwen aan een stabiele thuissituatie en een positief toekomstbeeld? 

Zorggroep HD biedt gespecialiseerde jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen waarbij sprake is van psychische- en of gedragsproblematiek soms in combinatie met een licht verstandelijke beperking. 

Daarnaast biedt Zorggroep HD gespecialiseerde begeleiding aan volwassenen met uiteenlopende problematiek zoals autismespectrumstoornissen, ADHD, angstproblematiek en verslavingsproblematiek. Doordat we ook begeleiding bieden aan volwassenen kunnen we de overgang van 18- naar 18+ waarborgen en voorkomen we dat jongeren tussen wal en schip raken. 

Wij bieden individuele begeleiding en gezinsbegeleiding, maar er zijn ook ontwikkelgroepen waar kinderen dagdelen doorbrengen op locatie bij HD om te werken aan hun sociaal- emotionele vaardigheden. Naast de ontwikkelgroepen bieden we ook logeerweekenden aan. Ook heeft Zorggroep HD een trainingsaanbod; zoals emotieregulatie- , agressieregulatie- en weerbaarheidstraining. 

Voor onze volwassen cliënten bieden we daar waar mogelijk ook participatietrajecten aan. 

Zorggroep HD is gevestigd in Herkenbosch. Op onze locatie begeleiden we wekelijks een aantal groepen met kinderen en jongeren met verschillende problematieken. Daarnaast bieden we logeerweekenden en verschillende trainingen aan. Ook kan men bij ons terecht voor ambulante begeleiding (zowel kinderen, jongeren en volwassenen), participatietrajecten en jobcoaching (18+). Tot slot bieden we ook ambulante begeleiding aan op meerdere scholen in de regio.

We hebben een heel fijn team van professionals met verschillende achtergronden en ervaring.

De uitdaging

Als begeleider ga je naast de cliënt staan. Soms is de cliënt een jeugdige waarbij je ook met het systeem er omheen werkt. Soms zijn de cliënten volwassenen waarmee je samen aan doelen werkt om hun ontwikkeling te stimuleren of stabiliseren. 

Je bouwt aan een samenwerkingsrelatie en onderzoekt met betrokkenen naar wat wél werkt. Je onderzoekt hoe je de vaardigheden van de jeugdige kunt vergroten, maar ook wat ouders nodig hebben om de touwtjes in handen te houden en hun kind zo goed mogelijk te stimuleren tot een positieve ontwikkeling. Je werkt samen met eventuele betrokken collega’s, je spart met de senior of gedragswetenschapper en onderhoudt nauwe contacten met betrokken netwerkpartners. 

De professional

Begeleiders bij Zorggroep HD zijn bevlogen, hebben passie voor hun werk en houden van een uitdaging. We praten met elkaar, sparren over casuïstiek en waar nodig staat de senior voor ons klaar of schakelen we de gedragswetenschapper in. Tussen de uitdagingen door is er ruimte voor ontspanning en humor. 

Onze begeleiders werken vanuit het gedachtegoed van systemisch, ervaringsgericht en krachtgericht werken. Dit maakt dat zij voor een brede doelgroep inzetbaar zijn. Kom je bij ons werken? Dan krijg je uiteraard deze bijscholing. 

Elke begeleider heeft daarnaast diepgaande toewijding, specialistische kennis en vaardigheden in zijn/haar eigen expertise. Ze bezitten daarnaast vaardigheden en competenties om te verbinden met andere professionals en maken zo gebruik van elkaars expertise. Onze begeleiders werken doelgericht en creatief. Ze zijn stressbestendig, flexibel, assertief en kunnen goed organiseren. Tot slot hebben onze begeleiders goede communicatieve vaardigheden. 

Kom je bij ons werken? Dan gaan we ook met jou in gesprek over hoe jij je expertise wilt vergroten en jouw toolbox wilt vullen. 

Opleiding en ervaring

  • Sociaal-agogische opleiding op MBO 4 of HBO (werk- en denk)niveau
  • Enkele jaren werkervaring in de (jeugdhulp)verlening
  • SKJ-registratie is een pré
  • Goede mondelinge- en schriftelijke vaardigheden
  • Salariëring op basis van opleiding- en werkervaring

Solliciteren?

Een CV en sollicitatiebrief sturen mag, maar de beller is sneller! Wij houden namelijk van korte lijntjes. Bel Judith Wijnands (06-30114134 of Cara Moers (06-22979725) of stuur een mail naar info@hdjs.nl